torsdag den 9. november 2017

Nye udstillinger i Kunsthal Aarhus

Berlinde de Bruyckere: 'No Life Lost I' , 2015-15 (foto: Miriam Devriendt)

Aarhus som europæisk kulturhovedstad kører nu på sidste vers, og det har været et år, som på godt og ondt har budt på lidt af hvert inden for kulturen. 

Blandt andet på billedkunstscenen har der været tilbud, som har været fænomenale samt nogle, der har været mindre interessante. 

Kunsthal Aarhus sætter punktum for 2017 med to arrangementer, som begge i høj grad er forankret i den internationale samtidskunstscene, hvor blandt andre den tyske kunstner Ulla von Brandenburg er på programmet, og her kan publikum ifølge kunsthallens pressemeddelelse forvente "underetagen som ramme for en stedspecifik installation, hvor den besøgende indbydes til at udforske en række forskellige genstande. Disse genstande, der kan været fremstillet af keramik, træ eller tekstiler, er spredt ud over rummet i en art scenografi, der tydeligt viser von Brandenburgs dybe engagement i det traditionelle håndværk". 

Dette sceneri suppleres med en 16 mm-film, som har givet navn til udstillingen: 'It Has a Golden Sun and an Elderly Grey Moon'. Jeg har en teori om, at jo længere en film- eller videotitel er, des mere kedeligt er indholdet; men nu får vi se! 

"Traditionen fra den hollandske og flamske renæssancekunst fra det 16. århundrede har en væsentlig indflydelse på Berlinde de Bruyckeres kunst. Hun trækker på arven fra de gamle europæiske mestre, kristen ikonografi og folklore og tilføjer nye lag af fortællinger inspireret af nutidige verdenshændelser". 

Citatet fra Aarhus Kunsthals pressemateriale mere end antyder, at den anden udstilling, som åbner d. 11. november har Berlinde de Bruyckere som hovedperson. 

Titlen er 'Embalmed', og udstillingen kan ses i Kunsthal Aarhus frem til d. 21. januar 2018. 

Udstillingen med Ulla von Brandenburg varer frem til d. 25. februar 2018.