søndag den 5. november 2017

Power-trio i Holstebro

Udstillingsview 'The Men Who Fell from Earth', 2017, Holstebro Kunstmuseum (pressefoto: Per Andersen)

"Spørgsmålet, der melder sig, er, om kunstnerne bidrager med noget nyt i forhold til det romantiske lighedstegn mellem det barnlige og det autentiske? BrückeCobraGuston... Der er utallige "historiske kilder" til "fritidshjemmet uden pædagogen". Denne gentagent punkterede fortælling om kunst som fri oprørsk leg, som igen og igen synes at få ny luft - og som til stadighed er aldeles virksom - ikke bare i kunstmessebutikker men også i institutionelle sammenhænge for ikke at tale om i den folkelige bevidsthed"

Citatet stammer fra en anmeldelse, som Ole Bak Jakobsen foretog på kunstportalen Kunsten.nu for nyligt af udstillingen 'The Men Who Fell from Earth', som for tiden finder sted på Holstebro Kunstmuseum. 

Der er tale om en trio i toppen af den europæiske samtidskunstscene, som er gået sammen om dette, som Jakobsen antyder, "legende" projekt. Tal R, Daniel Richter og Jonathan Meese er hver især kunstnere, som i de seneste år har oplevet en vis succes. Ikke mindst i kraft af anmelderroste udstillinger på kunstmuseet Louisiana. 

Nu har de tre røvere altså slået sig sammen - uden pædagogisk støtte - om denne udstilling, som jeg har tænkt mig at tage nøjere i øjesyn en af dagene. 

Der er tale om en udstilling, der viser enkeltværker af de tre kunstnere, og nogle fællesværker. Det skal nok blive underholdende! 

Udstillingen kan ses på Holstebro Kunstmuseum frem til d. 7. januar 2018.