torsdag den 7. december 2017

Jorns sidste måltid hos Galleri NB












Et keramisk samarbejde med navnet 'Dirty Go Clay Band' viser i den kommende tid et værk, der har titlen 'Jorns sidste måltid' (billederne) hos Galleri NB i Viborg. 

Gruppen består af Louise Gaarmann, Lea Nielsen og Mette Maya Gregersen, som har forarbejdet en parafrase over titlen i Asger Jorns hus på Læsø. 

Mange af Jorns efterladenskaber, som de tre kunstnere har studeret i huset har givet dem en idé om, hvordan Jons sidste måltid KUNNE fremstå, men det er ikke sandsynligt, at deres meget ekstravagante installation i keramik har ret meget at gøre med virkeligheden. 

Asger Jorn døde som bekendt af lungekræft på et hospital i Aarhus, og det ganske generøse måltid ligner bestemt ikke noget, man kunne forbinde med et hospitalsmåltid. 

I gruppens borddækning optræder dog alt, hvad man kan ønske sig i forhold til en gedigen frokost. 

Samtidigt med 'Dirty Go Clay Band' åbner en udstilling med fernisering søndag d. 10. december, hvor man kan se værker af en ny kunstner i galleriet. 

Sabine Beyerle er maler og bosat i Berlin. Det er måske en underdrivelse blot at forbinde Beyerle med kun Berlin, da hun er en ganske berejst kunstner. 

Blandt andet deltog hun i den navnkundige festival 'Burning Man' i Nevadaørkenen i USA i 2015 med en kæmpe installation. 

Begge udstillinger kan ses frem til d. 28. januar 2018.