onsdag den 11. april 2018

Emin og Brexit

Tracey Emin foran sit LED-installation på St. Pancras Station (foto: Mark Thomas/Rex/Shutterstock)

"Personligt nærer jeg ikke noget ønske om at forlade Europa - og dette er mit budskab til alle europæere. Jeg elsker Europa. Jeg påstår ikke, at der ikke er problemer med Europa. Selvfølgelig er der dét. Masser! Men problemer løses nemmere indvendigt fra"

Ordene er den britiske konceptkunstner Tracey Emins, og de er fremsat i forbindelse med en afsløring af et neon-statement, som kunstneren har afsløret på St. Pancras Station i London. 

Hun håber med udsagnet "I Want my Time With You" at sende et signal til tilrejsende europæere om kærlighed og hun betragter Englands udtræden af det europæiske samarbejde - ifølge avisen The Guardian - som "madness" (galskab), og at England blot i den store sammenhæng er at betragte som en lille ø i Nordsøen. 

Det aktuelle værk er iscenesat i et samarbejde mellem kunstneren, St. Pancras Stationens ejer og Royal Academy, og det forventes at installationen, som faktisk ikke er bøjet i neon, men udført med moderne LED-teknologi, vil blive set af ca. 50 millioner rejsende i løbet af et år. 

Den kunstneriske direktør for Royal Academy, Tim Marlow, beskriver Tracey Emin som en af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige kunstnere i verden.