torsdag den 26. april 2018

Michael Ancher, kvinderne - og svigermor







For nyligt åbnede udstillingen 'Michael Ancher og kvinderne fra Skagen' på Skagens Museum, som i dag er en filial af Skagens Kunstmuseer. 

Man kan se og opleve et større antal værker af Michael Ancher, som alle har det til fælles, at de har kvinden som motivisk omdrejningspunkt, og der er ingen grund til at lægge skjul på, at der er tale om en smuk og veldisponeret udstilling, der især - naturligt nok - kredser om kunstnerens hustru, Anna Ancher, som selv var en fantastisk maler. 

Anna Ancher var datter af ejeren af Brøndums Hotel, og Annas mor og dermed Anchers svigermor, Ane Brøndum, beundrer sin svigersøn, og denne fascination er faktisk gensidig. 

Michael Ancher har således afbilledet sin svigermor i massevis af værker, og faktisk kan man på museet i Skagen se udstillingen 'Svigermor', som viser et større antal tegninger, som Ancher har foretaget med Ane Brøndum som motiv. 

Denne udstilling kan ses frem til d. 23. september, hvor 'Michael Ancher og kvinderne fra Skagen' kan ses til d. 26. august hvorefter den flytter til Den Hirschsprungske Samling i København of afslutningsvist til Ribe Kunstmuseum. 

Jeg har netop set udstillingen i Skagen og arbejder på en anmeldelse.