onsdag den 4. april 2018

Toppen af poppen på ARoS

James Rosenquist: 'Hey! Let's Go for a Ride', 1961 (foto: Coutesy of the Estate of James Rosenquist)

Lørdag d. 14. april åbner på ARoS i Aarhus udstillingen 'James Rosenquist: Painting as Immersion - amerikansk popkunstner', og bag denne grundigt konstruerede titel gemmer sig - som det klart antydes - en udstilling med værker af den amerikanske popkunstner James Rosenquist, som døde sidste år. 

Rosenquist (født 1933) begyndte sin karriere som skiltemaler tilbage i 1950'erne og denne karriere udviklede han til at lave de gigantiske billboards, som er næsten signaturer på USA, hvor alt som bekendt skal være større end stort. 

Rosenquist havde dog sideløbende med sit levebrød taget en kort billedkunstnerisk uddannelse, og hans første direkte soloshow fandt sted i et galleri i New York i 1962. 

Han blev hurtigt "opdaget" af blandt andre Andy Warhols gallerist Leo Castelli, og siden voksede Rosenquists karriere i takt med størrelsen på hans værker. 

I 2009 brændte kunstnerens hjem og atelier i Florida, og alt, hvad der befandt sig på lokaliteten af værker, blev flammernes bytte. Desværre var dette også tilfældet med et antal værker, som skulle have været udstillet på en udstilling efterfølgende. 

Nu er det imidlertid sådan, at James Rosenquist er repræsenteret i utallige museale samlinger over hele verden, og derfor har det været muligt at skabe udstillingen på ARoS

Udstillingen er flyttet til Aarhus fra Museum Ludwig i Køln, hvor den har været vist indtil d. 4. marts. 

Udstillingen på ARoS kan ses frem til d. 19. august.