lørdag den 25. juli 2020

Anna Ancher-udstilling med overraskelserFor nylig kunne jeg berette om et planlagt besøg på Skagens Kunstmuseum, hvor man for tiden kan se en stor Anna Ancher-udstilling, som tidligere på året er blevet vist på Statens Museum for Kunst. 

Det vil sige, at den blev lukket ned, da museet var tvunget til at lukke for publikum i forbindelse med Covid-19. 

Heldigvis har man valgt at flytte udstillingen tilbage til nationalgalleriet, når udstillingen slutter i Skagen d. 18. oktober. 

Nu er besøget på museet i Skagen imidlertid gennemført, og jeg kan sige, at det er en veldisponeret og ganske smuk udstilling, der byder på værker, som måske kan overraske den alment interesserede museumsgæst. 

Der findes under alle omstændigheder flere værker, som jeg i hvert fald ikke tidligere mindes at have set. Især overraskes man af de meget gennemførte indslag, hvori man oplever hovedværker sat i scene sammen med oplæg af de samme værker. 

I det hele taget går man lettere overrumplet fra udstillingen, som er noget af et tilløbsstykke, hvilket måske er en udfordring i disse corona-tider

Men det er betingelserne, og jeg synes, at man på Skagens Kunstmuseum har gjort alt, hvad der er muligt med henblik på at skabe et miljø, der tager hensyn til såvel publikum som tingenes almene tilstand.