onsdag den 29. juli 2020

Bodil Nielsen udfordrer Kunsthal Nord

Installationsfoto fra opbygningen af udstillingen 'Inside Colour' i Kunsthal Nord i Aalborg (foto: Niels Fabæk)    

"Bodil Nielsens værker trækker tråde til postminimalismen og colour field traditionen i billedkunsten og på tværs af disciplinerne til industrielt design og arkitektur. Det formår hun uden at tabe kunstensforestillingsrum. Hendes værker har den kvalitet, at de giver en rumlighed af sig og giver plads - ikke tager det, som gør oplevelsen af Bodil Nielsens kunst til en generøs og demokratisk oplevelse"

Jeg har lært Bodil Nielsen (f. 1957) at kende - primært - som maler, blandt andet gennem nogle fine separatudstillinger hos Galerie MøllerWitt, da galleriet havde adresse i Aarhus. 

Nu har hun imidlertid valgt at udfordre rummene i Kunsthal Nord i Aalborg, hvor hun ganske snart kan opleves med udstillingen 'Inside Colour'. 

Netop farven har spillet en overordentlig betydning i Bodil Nielsens ofte stramt opbyggede, abstrakte kompositioner; men hvordan hun løser opgaven i det postindustrielle miljø i Aalborg, vil jeg se frem til at kaste et blik på, når jeg besøger udstillingen, der åbner d. 1. august. 

Bodil Nielsen er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i årene 1986-1993, og hun har blandt andet modtaget Eckersberg Medaljen i 2013 lige som hun i 2018 blev tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. 

Udstillingen i Kunsthal Nord kan ses frem til d. 17. oktober. 

Citatet herover er et uddrag af kunsthallens pressemeddelelse vedrørende udstillingen.