tirsdag den 21. juli 2020

Vi glæder os til Skagen

Installationsfoto fra Anna Ancher-udstillingen i Skagen med maleriet 'Et missionsmøde' fra 1903 i baggrunden (foto: Skagens Kunstmuseer)  

Sidst jeg/vi besøgte Skagen, var det i en arbejdsrelateret funktion, da jeg dengang skulle anmelde en udstilling på Skagens Kunstmuseum. 

Netop dette museum er bestemt et tema på et kommende privat besøg i Danmarks nordligste by. 

Særudstillingen med værker af Anna Ancher blev vurderet til seks ud af seks stjerner, da min kollega i øst anmeldte den i Jyllands-Posten, da den blev vist på Statens Museum for Kunst. 

Siden gik der som bekendt pandemi i tingene, og nationalgalleriet måtte, som så mange andre museer, lukke ned i en længere periode; men nu er der åbent igen, og når Anna Ancher-udstillingen slutter i Skagen d. 18. oktober, vil publikum i hovedstaden endnu en gang få mulighed for at se de mange værker af den store kvinde i kolonien af Skagensmalere. 

"Samlet set ønsker udstillingen at præsentere et mere nuanceret og mangfoldigt billede af Anna Ancher og placere hende i de større - internationale - sammenhænge. Den præsenterer Anna Anchers arbejde tematisk for at indkredse kendte og mindre kendte strategier og motivkredse i hendes arbejde". 

Blandt andet sådan hedder det i museets pressemateriale om udstillingen.

Foto: Skagens Kunstmuseer