Silas Inoue: 'Infrastructure', 2020. Mixed media (foto: Jonas Søgaard)
"Dengang vi gik fra at leve af grøntsager til at spise kød, udviklede vi større hjerner, og da vi senere lærte at tilberede mad under opvarmning, udviklede vi de kognitive egenskaber, vi besidder i dag. Samtidig er vores kultur omkring mad blevet medbestemmende for, hvordan vi udvikler os, både på det individuelt sundhedsmæssige plan, og i et længere, evolutionært perspektiv"
Dette lyder sandsynligvis som et uddrag fra en antropologisk afhandling, men citatet stammer ganske enkelt fra en pressemeddelelse vedrørende en kunstudstilling, der snart åbner i Kunsthallen Augustiana i Augustenborg.
Udstillingen er udviklet af Silas Inoues. Hans kunstneriske virke er - stadig ifølge pressemeddelelsen "baseret på en idiosynkratisk tilgang til gængse forestillinger om "naturen" over for "mennesket".
Lyder det tricky? Det må jeg finde ud af, når jeg besøger udstillingen og Augustiana inden for kort tid.