lørdag den 19. januar 2013

Årets første Avis

Kulturministeriet har netop bekendtgjort, at man over en tre-årig periode fjerner distributionesstøtten til aviser og tidsskrifter, hvilket i min optik vel blot betyder, at abonnenter af aviser og blade i papirform får lagt et gebyr oven i den pris, man betaler i forvejen?

I forhold til f.eks. Kunstavisen betyder det muligvis, at tidsskriftet vil miste abonnenter? Det er ikke til at sige; men i forhold til dagbladene er der ingen tvivl om, at det bliver problematisk at få uddelingen til at hænge sammen på de fremtidige betingelser.

Nu er det ikke lutter jammer det hele, da de penge, man sparer ved at fjerne distibutionsstøtten i stedet overgår til de webbårne medier, som dermed får mulighed for at udvikle deres produkter og – hvilket ikke er uvæsentligt – at lønne et større antal medarbejdere.

Mon ikke tidsskrifter som f.eks. Kunstavisen skulle prøve at udvikle en version på internettet, og derigennem få fingre i en del af denne støtte? Lur mig om ikke udgiveren tænker i dén retning…?

Til gengæld er den nye, og årets første, udgave af Kunstavisen på gaden nu, og man må sige, at mit eget område, Silkeborg-egnen, er stærkt repræsenteret i Avisen med omtaler af udstillinger på Museum Jorn (jeg har skrevet om museets udstilling med arbejder på papir af Dubuffet), Kunstcentret Silkeborg Bad (af Lisbeth Tolstrup), samt Galerie Moderne og Silkeborg Kunstnerhus (af Rigmor Lovring).

Foruden Dubuffet-udstillingen bidrager jeg med en omtale af udstillingen med Niels Corfitzen i Galleriet Jørgen Østergaard i Ikast – og det er også væsentligt at nævne Erik Meistrups anmeldelse af den fine udstilling med Frode Gundorf, Bruno Kjær og Steffen Tast i Kunstpakhuset i Ikast.

Man kan i øvrigt få fingre i den nye Kunstavis helt og aldeles gratis, hvis man besøger kunstmessen Art Herning, der finder sted i weekenden 25.-27. januar.