onsdag den 30. januar 2013

Naturen ud af skabet

”Per Højholt skrev i sin tid monologen om Gitte og Preben, der kører ud i naturen for at komme derhen eller derud i den, men alligevel værger sig ved at stige ud – for det indebærer jo at man må røre ved naturen – og han lod sine personer fornemme en fare, ubevidst vide, at stod de ud, ville præmissen ændre sig. I konsekvens af dette bliver de i bilen med kaffen. Lige netop dér satte forfatteren fokus på det problematiske forhold mellem menneske og natur, eller mellem kultur og natur”

Teksten herover er et uddrag af Iben Froms katalogtekst til kunstnersammenslutningen Konteksts udstilling ’Landet ud af skabet’ på KunstCentret Silkeborg Bad. De fem kunstnere samt to gæster udfordrer gennem denne udstilling netop landskabet som billekunstnerisk tema.

Kontekst består af Ralf Mabillon, Ina Olsen (billedet), Bjørn Kromann-Andersen, Marianne Thingholm og Ole Lindquist. De suppleres på udstillingen af de to gæster Karen Gabel Madsen og Morten Barker. Jeg var forbi Silkeborg Bad med henblik på at se og skrive et par ord om udstillingen.