tirsdag den 22. januar 2013

Kickstart en kunstsamling


For nyligt blev der på DR’s kulturkanal sendt en serie udsendelser, der satte fokus på at samle på kunst. Studievært på bl.a. Smagsdommerne og Kunstquizen på samme kanal, Adrian Hughes, angav, at han havde hævet sine efterlønspenge og ville bruge de frigjorte midler på at påbegynde en kvalificeret samling af samtidskunst.

Det kom der en ret underholdende udsendelsesserie ud af, og måske har Hughes ligefrem startet en trend?

 Det er også muligt, at det er rigets og verdens økonomiske situation, der har inspireret kunstmessen Art Herning til at opfordre messens deltagende gallerier til at finde et værk frem fra lageret, som kan sælges for kr. 2500,-, hvilket må siges at være et forholdsvist behersket beløb for de fleste.

Udgangspunktet er klart, nemlig at give publikum mulighed for at erhverve sig et billigt værk og på den måde muligvis at inspirere til en fremtidig løbebane som kunstsamler.

Hvis man skal se på de mange værker de forskellige gallerier, har fundet frem, findes der naturligvis en del litografiske tryk imellem. Således kan Galleri Bo Bjerggaard fra København tilbyde et sådant værk af Per Kirkeby til den angivne pris, hvilket faktisk er et godt tilbud – hvis man vel at mærke bruger galleriernes generelle prispolitik som pejlemærke. Jeg har ofte set Kirkeby-litografier blive omsat for mindre på kunstauktioner.

Der er heldigvis gallerier, der tilbyder unikaværker for de 2500. Øverst herover en gengivelse af en collage af Augusta Alta, som udbydes af Avlskarl Gallery. Foruden avlska’len kan nomadegalleriet Galleri Progres tilbyde en assemblage af Jens Chr. Jensen, som har forarbejdet sit værk af et større antal frimærker med Kong Frederik d. 9. som motiv (fotos: Art Herning)