tirsdag den 19. januar 2016

Kunsten forrest

Billedkunst drejer sig blandt andet om forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Titlen på maleriet, der er gengivet herover, er netop 'Udbud og efterspørgsel', og det er for nyligt  blevet inkluderet i museet Kunstens samling (pressefoto: Kunsten Museum of Modern Art)

"For mig er det altid værket, altså kunsten, der står forrest. Vi renser værkerne, forstået på den måde, at man her ikke skal stå og kigge på en iPad, samtidigt med at man kigger på et værk. Tekst og formidlingsflimmer er ikke den eneste vej til at forstå værket. Vi tror på værkets egen kraft, og vi prøver ikke at skabe glitter omkring det. Vores opgave er at være med til at understøtte den kraft, kunsten har, og det sker ikke nødvendigvis ved, at den skal sovses ind i en særlig fortælling eller mytologi, men vi vil gerne tilbyde flere indgange. Kunsten har to steder, hvor man kan gå ind og lege, og jeg synes derved, at vi holder en fin balance"

Blandt de mange aviser, der har får lejlighed til at møde Kunsten Museum of Modern Art og dets direktør Gitte Ørskou, er Kristeligt Dagblad, hvori citatet herover optræder. 

Portrættet af det nyrenoverede museum og museets direktør er forfattet af Dorte Washuus.