onsdag den 13. januar 2016

Procedureændring hos Lego

I efteråret røg legetøjsvirksomheden Lego ind i en sand shitstorm, da man nægtede den kinesiske kunstner Ai Weiwei (billedet) at købe et større antal Lego-klodser til et projekt i Australien. 

Om det er den dårlige omtale i forbindelse med denne begivenhed, der nu har fået virksomheden til at ændre kurs, er ikke umiddelbart til at vide; men jeg har netop hørt i Radioavisen, at man fremover ikke vil spørge køberne af de klassiske klodser, hvad de skal bruges til. 

Lego afviste at sælge et større antal klodser til Ai Weiwei, da man ikke ønskede at blive sat i forbindelse med projekter, der kunne have et politisk sigte. 

om bekendt er Ai Weiwei en kontroversiel skikkelse i hjemlandet Kina, og man kunne nemt mistænke den store danske legetøjskoncern for at nægte kunstneren at købe produktet, da man ad den vej måske ville undgå at fornærme repræsentanterne for en nation, der udgør et kæmpemarked for Lego

Pr. 1. januar er proceduren imidlertid ændret; men Lego anmoder ifølge Jyllands-Posten til gengæld kunderne om, at gøre det klart - hvis projekterne bruges offentligt - at Lego ikke støtter eller godkender specifikke projekter.