torsdag den 1. marts 2018

Marts er auktionstid

På auktion hos Bruun Rasmussen d. 6. marts: Erik Hoppe, 'Søndermarken' olie på lærred. Vurderet til kr. 40-50.000 (foto Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

Det er svært at se på vejret, men i meterologisk forstand er vi gået ind i den første forårsmåned, hvilket også betyder, at årets første fysiske auktioner nu finder sted hos Bruun Rasmussen i Bredgade i København. 

Hvis man vil have sin kunstsamling udvidet, er det således nu, man bør være på plads i auktionshuset eller - alternativt - hjemme ved computeren, hvorfra man også kan byde på de mange effekter. 

Selv er jeg mest interesseret i, hvordan hammerslagene på moderne maleri falder ud. Og på auktionen, der finder sted d. 6. og 7. marts, er netop sådanne værker til salg. 

Her finder man endnu en gang bemærkelsesværdige værker af Cobra-kunstnerne - heriblandt Asger Jorn - ligesom der sælges værker af nulevende kunstnere som Per Kirkeby, Michael Kvium, Erik A. Frandsen, Olafur Eliasson og Tal R. 

Jeg må heller ikke glemme blandt nulevende kunstnere, når jeg nævner Cobra, som Pierre Alechinsky tilhører. 

Det er meget spændende at følge auktionerne og på den måde prøve at pejle sig frem til hvilke kunstnere, som sprænger rammerne i forhold til auktionshusets vurderinger. 

Bruun Rasmussen er dog andet og mere end fysiske auktioner i Bredgade. Der afholdes året igennem netauktioner på auktionshusets hjemmeside.