onsdag den 15. juli 2009

Krisen har nået Silkeborg Kunstmuseum


”Sparerunde på kunstmuseet”. Sådan kunne man læse for nyligt i Midtjyllands Avis, hvor Christian Kloch Larsen konstaterer, at museet på grund af et budgetunderskud på omkring en million har været nødt til at nedlægge en inspektørstilling.

Det er gået ud over Lene Laigaard Andersen, hvilket er meget mærkværdigt, da hun tiltrådte så sent som 1. november 2008. Man har tilsyneladende hyldet princippet ”sidst ind, først ud” på museet, der med fyringen af Laigaard holder de ansattes gennemsnitsalder på et godt stykke over de 50. Man kunne vel godt forvente, at naturlig afgang kunne være et tema, med mindre afskedigelsen af inspektøren har andre årsager end blot økonomi?

Anyway; man har kalkuleret ud fra de beskrevne principper. ”Vi kommer til at løbe lidt hurtigere, for det er klart, at vi kan mærke, at vi er en medarbejder færre”, udtaler museets direktør Jacob Thage til Midtjyllands Avis. Museet forventer i øvrigt en fremgang i besøgstallet på grund af den store Jorn Komplet-udstilling i forhold til de 38.000, der besøgte Silkeborg Kunstmuseum sidste år.