torsdag den 10. marts 2011

Kunstbygningen som drivhus

”Udstillingen ’Growing Vegetables on a Coral Island’ giver indblik i alternativ og bæredygtig fødevareproduktion. Søren Dahlgaard flyttede i 2002 til Maldiverne med sin maldiviske kone og deres barn for over en 2-årig periode at opbygge et øko-system på den 17 hektar store ø Hibalhidhoo. Som eksperiment ønskede Dahlgaard at gøre Maldiverne selvforsynende med grønsager, på trods af øernes begrænsede dyrkningsbetingelser med for sandet jord og for højt saltindhold i vandet. Growing Vegetables on a Coral Island genskaber dele af og viser dokumentarisk materiale fra drivhusprojektet på Maldiverne”.

Dette er et uddrag af hjemmeside-teksten til en udstilling, der for tiden finder sted i Aarhus Kunstbygning. Og man må sige, at netop kunstbygningen, hvis man skal bedømme ud fra vækstkvoten af de udstillede tomat- og agurkeplanter, er særdeles velegnet som drivhus.

Samtidigt går en masse kunstnere rundt og er frustrerede over, at de ikke har mulighed for at udstille deres værker. Sådan er verden besynderligt skruet sammen til tider.