tirsdag den 9. oktober 2012

Munch i Weekendavisen

”Munch levede efter devisen ”livet er en seksuelt overført sygdom med døden til følge”. Trods alle odds blev han 80 år. Selv om han var livstruende syg, både som barn og som voksen, og selv om han havde jævnlige angstanfald og et stort alkoholforbrug, som han dog blev vænnet fra, nåede han sit mål: At skabe et sandfærdigt og genialt billedkatalog over angstens psykologi. Anbefales!”

Her ved indledningen til den omfattende Edvard Munch-udstilling på kunstmuseet Aros i Aarhus har publikum stået i lange køer og på nakken af hinanden i udstillingslokalerne med henblik på at se udstillingen.

For den almindelige udstillingsgæst ville der måske være idé i at vente med at se udstillingen til om en måneds tid, når ”nyhedens” interesse har lagt sig.

Når dét så er sagt, må man sige at de udstillede kunstværker rummer en friskhed, som normalt ville være kendetegnet ved langt mere aktuelle værkers karaktertræk. Munch er eviggyldig i et langt perspektiv – og ikke mindst de psykiske strenge, der spilles på, udgør et interessant element i kunstnerens arbejde. Edvard Munch levede fra 1863 til 1944.

Citatet herover stammer fra Lisbeth Bondes anmeldelse i Weekendavisen