søndag den 10. august 2014

Glødende keramikskulptur ved Alken

Keramikeren Jørgen Hansen kan ikke nøjes med at lave almindelige keramiske skulpturer og kunsthåndværk. Han er samtidigt drevet af et notorisk event-gen, der har ført ham vidt omkring med projekter, der tager afsæt i såkaldte "brændingsskulpturer". 

Faktisk har han sammen med et større antal hjælpere udført disse værker over hele kloden; men det er hverken i Island eller Japan det næste projekt foregår, men på så lidt en eksotisk lokalitet som Alken, som er beliggende ved Mossø mellem Ry og Skanderborg. 

Det er netop ved bredden af Mossø, Jørgen Hansen og hans trofaste assistenter opfører værket 'eScape', som er en skulptur, der har flere aspekter indbygget. 

Projektet har blandt andet en historisk apparition i kraft af, at det refererer til en massegrav i området omkring Alken Enge, hvor der i tidernes morgen angiveligt er blevet udkæmpet et blodigt slag. 

Udførelsen af en sådan brændingsskulptur er en langvarig proces; men det visuelle har kun en ganske kort tid at leve i; og det er meningen at den aktuelle skulptur skal kunne ses glødende i sensommernatten d. 5. september i skumringen.