mandag den 10. august 2015

Carlsens direktehed - nu i Randers

Peter Carlsen: 'Dansk soldat. Irak', olie på lærred, 2015 (foto: Randers Kunstmuseum)

"Enkelte i denne sammensatte gruppe af kreative individualister valgte dog andre spor, herunder Peter Carlsen, der ret hurtigt fik svært ved at tage generationens kunstneriske strategier helt så alvorligt og i stedet gav sig til at lave skæg og ballade. Ikke med kunsten i sig selv, men med dens motivverden og mulige anliggende. Det har han gjort lige siden, om end der på det seneste er kommet en alvorlig dimension og en medmenneskelig radikalitet ind i hans satire. Ja, i visse tilfælde er Peter Carlsen slet ikke så satirisk længere, men blot og bart afbildende"

I lørdags, d. 8. august, åbnede udstillingen 'Realitymaleri' med værker af Peter Carlsen på Randers Kunstmuseum, og citatet herover er taget fra Henrik Wivels anmeldelse i Kristeligt Dagblad. 

I takt med, at jeg læser pressemeddelelser, omtaler og anmeldelser af denne udstilling, glæder jeg mere og mere til at se den, og det kommer jeg til, da jeg faktisk selv har planlagt en anmeldelse af Carlsens satirisk forankrede udgave af realiteterne. 

Wivel giver fem stjerner til Carlsen, og udstillingen varer frem til d. 22. november.