torsdag den 10. marts 2011

Katja Bjørn med nye værker

Video og performance går hånd i hånd hos billedkunstneren Katja Bjørn. Jeg har fulgt kunstneren lidt på sidelinien i de senste år, og jeg finder hende overordentlig interessant – og som en væsentlig kunstner på en – nogle gange – forvirrende samtidskunstscene.

I perioden 19. marts-16. april kan man opleve Katja Bjørns værker hos Charlotte Fogh Contemporary i Århus, hvor hun viser nye fotografier, skulpturer og video.

I det udsendte pressemateriale fra galleriet hedder det blandt andet: ”Siden 2004 Katja Bjørns arbejde særligt koncentreret sig om video og readymades (dagligdags genstande), som hun bearbejder til videoskulpturer, hvori hun udforsker krydsfeltet imellem videoens virtuelle rum og skulpturens fysiske og sanselige rum og i relation til menneskets krop. Oftest optræder kunstneren selv som ”krop” i videoerne. Værkerne tager udgangspunkt i den nøgne krop som symbol på menneskets eksistentielle grundvilkår og de hermed følgende associationer; seksualitet, forgængelighed, skrøbelighed, tiltrækning, afsky, fødsel og død. Samtidig iscenesætter de følelser der ofte opstår i mødet med menneskets krop f.eks. i forhold til voyeurisme”.

Det er en udstilling, jeg med garanti skal se.