torsdag den 17. marts 2011

The kids are alright







Jeg tror ikke, man skal undervurdere betydningen af, at unge mennesker på et ret tidligt tidspunkt bliver inspireret til at beskæftige sig med billedkunst; men når det er sagt, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at det bør være lysten, der driver værket.
Jeg har oplevet både skuffelser og glæder ved at være ansvarlig for TalentBilledkunst-holdet på Den Kreative Skole i Silkeborg.
Skuffelserne er forankret i kendsgerningen, at et antal elever er droppet ud af undervisningen hen ad vejen. Og netop dette bekræfter min tese om, at det skal være engagementet, der er drivkraften.
De elever, der ikke har fastholdt deres deltagelse, har ganske enkelt ikke været interesseret nok i billedkunst, hvilket kan forekomme en anelse besynderligt, når man ser hvilke ting, de har lavet til en indledning.
Måske er der en tendens til at man skal indehave en karriere hurtigt, og at tålmodigheden hurtigt bliver opbrugt? Sådan fungerer det blot ikke i denne verden. Her går tingene sin langsomme gang, og det er netop én af kvaliteterne ved at beskæftige sig med billedkunst. Der er ikke noget, der haster.
De elever, der netop nu på skolen, viser deres arbejder, har haft en helt anden tilgang til det billedkunstneriske medie - og disse er stærkt i gang med at udvikle - ikke blot et billedsyn; men et kvalificeret kunstsyn. Og det tager jeg gerne ansvar for! Resten klarer sig selv - og fred være med dét!