torsdag den 25. juni 2009

Skulpturer ved havet




Det store show ved Århusbugten slutter næsten inden det begyndte. Kun i perioden fra 5. til 28. juni kunne man iagttage de mange skulpturer på en tre km. lang strækning fra Tangkrogen til Ballehage. ’Sculpture by the Sea’ har vist sig at være en kæmpesucces, i hvert fald hvis man skal måle på publikumstilstrømningen.

På en helt almindelig onsdag eftermiddag var området tykt af mennesker; men efter sigende var dette ikke noget i forhold til weekenderne. En helt almindelig onsdag var det heller ikke den 24. juni. Vejret var ekstraordinært fint og turen ud til Ballehage kunne afsluttes med årets første dukkert i saltvand.

De 60 skulpturer fremstod naturligvis meget forskelligt; og jeg er ked af at måtte sige, at de udenlandske – hovedsageligt australske – kunstnere stod stærkt i helheden i forhold til de danske. Alligevel var der lyspunkter, som bl.a. blev leveret af Marianne Jørgensen med et fint ”vandgardin”, som man næsten kan opleve som en kommentar til Olafur Eliassons vandfald i New York. Bjørn Kromann-Andersens grønne, organiske fremmedlegeme ude i vandet fungerer også godt i helheden.