torsdag den 20. maj 2010

Det gør ikke noget, det er set før


I forbindelse med et besøg på Århus Kunstbygning – som repræsentant i udstillingsudvalget – fik jeg lige lejlighed til at se Det Jyske Kunstakademis afgangselevers udstilling.

Måske skulle der følge en manual med til de her afbillede arbejder på papir af Troels Skov Nielsen; men jeg valgte blot at iagttage værkerne på deres egne betingelser – og selv om det, der ses umiddelbart til højre godt kunne ligne noget, eleverne på Den Kreative Skole har produceret, er der alligevel et befriende blik bagud i kunsthistorien forbundet med værkerne. I særdeleshed kompositionen øverst kunne udmærket være udstillet på Grønningen for 25 år siden. Alligevel ganske befriende!

Blandt de øvrige færdigtuddannede fra Akademiet stod Toke Flyvholm stærkt i helheden med sine vægarbejder – underbygget med lyd – i den såkaldte rotunde (som naturligvis er en oktogonsal; men lad nu det ligge).

I øvrigt er der spændende udstillnger i vente i Kunstbygningen under Open Call-temaet ’IMAGINE. Mod en øko-æstetik’. Det lyder umiddelbart temmelig politisk korrekt på den hønsestrik-agtige facon; men her er kunstnernes rolle at gøre op med en anakronistisk pseudo-sundhedsforankret tilgang til temaet – og dét er bestemt lykkes for en del, kan jeg godt røbe her.

Men mere herom i 2011...