tirsdag den 11. maj 2010

Kommunen kvæler Silkeborg Bad


Kulturudvalget ved Silkeborg Kommune har besluttet at ophæve driftstilskuddet til KunstCentret Silkeborg Bad fra 1. januar 2011. Dette tilskud lyder i dag på 3,2 millioner og kulturudvalgsformanden Steen Vindum (V) udtaler til Midtjyllands Avis: ”Tilskuddet til KunstCentret Silkeborg Bad er en af de klumper, som vi har priorieret at skære fra for at undgå at skulle skære efter salamimetoden. I så fald ville besparelserne ramme meget mere bredt. Når vi fjerner tilskuddet til kunstcentret, kan vi eksempelvis fortsat støtte dukketeaterfestivalen og bevare Lunden og Vestergadehallen”.

Det synes ikke at interessere Vindum at Silkeborg Bad er en betydningsfuld aktør på den danske kunstscene og samtidigt én af få kunsthaller i Danmark. Det er deprimerende, at det arbejde som staben ude på Badet har lagt for dagen med henblik på at skabe et forsvarligt udstillingssted for forholdsvist små midler, ikke – tilsyneladende – gør noget som helst indtryk på Kultur- og Fritidsudvalget.

Min egen udstilling på Badet til september, som jeg havde glædet mig til, bliver en vemodig forestilling. Hvis Silkeborg Bad lukker fra årsskiftet bliver det den sidste udstilling, som vises på stedet – og dét som resultat af lokalpolitikernes snæversyn.