mandag den 13. august 2018

Jyllands-Posten præsenterer ny kulturredaktør

Steffen Moestrup (foto: Jean-Luc Bertini)

"Med Steffen Moestrup får vi et menneske, der på den ene side er en kapacitet med ekstrem stor viden - både i praksis og på teoretisk niveau. På den anden side en mand, som på ingen måde er prætentiøs eller gør kulturen sværere end, den er. Han er hug-og-stikfast i sin overbevisning om, at kulturen fortjener samme oprigtige, kærligt kritiske interesse og journalistik som resten af samfundet"

Udtalelsen er fremsat af Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, i forbindelse med, at man i avisen har offentliggjort nyheden om Jyllands-Postens nye kulturredaktør, der - som det fremgår af citatet - hedder Steffen Moestrup

Hvis man ikke kender Moestrup, er det nok ens eget ansvar, da hans journalistiske virke har været forankret på så forskellige medier som Kristeligt Dagblad, Politiken, Information og altså Jyllands-Posten. 

Moestrup har tillige en stor vifte af uddannelser - heriblandt en kandidatgrad i medievidenskab og en bachelorgrad i filosofi, antropologi og filmvidenskab. For tiden er han i gang med at afslutte et ph.d-stipendiat på Københavns Universitet. 

Steffen Moestrup afløser d. 1. november Jyllands-Postens hidtidige kulturredaktør, Peter Rosendal, som valgte at blive i København, hvor han er bosat, da man besluttede at flytte avisens kulturredaktion fra København til Aarhus. 

Jeg har været glad for mit samarbejde med Peter Rosendal i min funktion som kunstanmelder på Jyllands-Posten, og håber naturligvis, at det samme vil være tilfældet, når Moestrup tiltræder til november.