torsdag den 2. august 2018

Museum efterlyser værker af Grayson Perry

Grayson Perry: Krukke i glaseret keramik. 1992 (foto:Brera/PA)

For et par år siden kunne man på kunstmuseet ARoS i Aarhus se en ret fantastisk udstilling med den engelske billedkunstner Grayson Perry

Her viste man et bredt udsnit af kunstnerens væsentlige og sene værker - heriblandt en serie keramiske krukker, som alle var forsynet med ganske usædvanlige motiver. 

Ifølge avisen The Guardian har Holburne Museum i den sydengelske by Bath nu efterlyst et antal tidlige værker af Perry, som skal bruges til en udstilling, som skal belyse kunstnerens arbejde i 1980'erne og 1990'erne. 

Problemet er blot at mange af disse værker spredt for alle vinde, og Perry selv udtaler til avisen, at han aldrig rigtigt har været god til at registrere sine arbejder. 

"Jeg blev ret begejstret, da Holburne Museum udtrykte ønske om at udstille mine tidlige keramiske værker, da det ville give en mulighed for at finde og registrere dem", udtaler Grayson Perry til avisen. 

Måske har museet i Bath sat sig for at lede efter de berømte nåle i høstakken? Men måske ejere af tidlige keramiske værker af Perry læser The Guardian?