fredag den 31. august 2018

Van Gogh i Ishøj

Vincent van Gogh: 'Slugten' (Les Pelroulets)', 1889. Tilhører Museum Kröller-Müller, Otterloo (foto: Arken)

"Hvor van Gogh ser det åndfulde materialiseret i naturen, lader han det hele materialisere sig i billederne. En af de store gaver ved denne udstilling er, at man som besøgende naturligvis er til stede sammen med værkerne. At man kan se de pastose penselstrøg, som når en mark består af lavendelgrå, klare blå, orange og svagt rosa klatter. Det er en pointe i maleriet - ikke blot i dette, men i alt maleri - at det er fysisk til stede i verden"

Citatet er et kort uddrag af Mathias Krygers ganske grundige anmeldelse af udstillingen 'Van Gogh', der vises på kunstmuseet Arken i Ishøj fra d. 1. september 2018 frem til d. 20. januar 2019. 

Udstillingens mange værker af Vincent van Gogh, som det naturligvis drejer sig om, er for en stor dels vedkommende udlånt af det fine museum Kröller-Müller i Holland, og jeg har besøgt netop dette museum flere gange, og netop den fine samling af van Goghs værker på museet, gjorde et stort indtryk på min kone og mig, da vi besøgte museet for første gang for mere end 20 år siden.