mandag den 26. juli 2010

SlutTour


Der er nok en del – jeg selv inklusive – der ikke rigtigt ved, hvad de skal stille op med sig selv i de kommende dage efter at de fleste eftermiddage har været brugt på at følge årets Tour de France på de franske landeveje.

Løbet har været godt i år. Det har været akkurat så dramatisk, som man kunne forvente og håbe. Hårde bjergetaper, opslidende dage med brosten og en fantastisk spændende enkeltstart med de store Grand Cru vinslotte på vejen fra Bordeaux til Pauillac udgjorde momenter, som man vil huske fra Tour’en årgang 2010.

Løbets resultat er vel kendt af enhver, som blot har den mindste interesse for landevejscykling – og som bekendt var Saxo Banks Andy Schleck ikke i stand til at true Alberto Contador i det samlede klassement, selv om der var spænding om resultatet stort set lige til det sidste.

Var Tour de France et fantastisk cykelløb i år, kan man desværre ikke sige det samme om TV2’s dækning af løbet. Reportagerne var præget af irriterende afbrydelser gang på gang – dels i kraft af nyheder, interviews, som vi ofte skulle se og høre flere gange samt ikke mindst de totalt ligegyldige indslag, hvor gæster i studiet skulle køre op af Tourmalet på motionscykler. Dødssyg underholdning, som tager meget fra den samlede bedømmelse af TV2’s dækning.

Heldigvis er Jørgen Leth tilbage som kommentator – og det trækker til gengæld op.