torsdag den 4. november 2010

Louisiana, Ford, Kiefer, Picasso

Det er godt, at ens bedre halvdel er medlem af Louisiana-klubben. Det er i hvert fald en kæmpe fordel, når der en gang imellem dumper et magasin fra museet i Humlebæk ind ad brevsprækken. Det er så netop sket – og der er al mulig grund til at glæde sig.

Nu har jeg ikke endnu fået set Anselm Kiefer-udstillingen, og det er faktisk med fuldt overlæg, da jeg var bekendt med, at museet her midt i november åbner en udstilling med den stærkt bemærkelsesværdige amerikanske billedkunstner Walton Ford. Hans billedverden er højst besynderlig og stærkt original.

I et visuelt sprog, som burde høre hjemme i en faunabog i en helt anden tid, skaber han ved hjælp af bl.a. akvarelfarver nogle scenarier med dyr, som bør ses, da de ikke lader sig beskrive.

Forårets store udstilling på Louisiana bliver en regulær publikumsbasker. Fred og Frihed viser Picasso som politisk og social kommentator. Her kan man opleve værker af den store spanske kunstner udlånt fra museer i hele verden. Det bliver stort! Denne udstilling åbner til februar.