torsdag den 5. april 2012

Kopenhagen.dk udvider aktiviteterne


Kunstportalen Kopenhagen.dk har i en del år formidlet samtidskunst fra hovedstadsområdet. Dette er sket ved hjælp af et ugentligt nyhedsbrev, som interesserede kan abonnere på.

Nu udvider portalen imidlertid med et magasin, som skal supplere den eksisterende side, der mest har fungeret som en kalender med enkelte omtaler af hovedsageligt konceptbaseret samtidskunst samt interviews med denne scenes udøvere.

Om Kopenhagen dermed er i stand til at fungere som en konkurrent til kunstportalen Kunsten.nu, er svært at sige; men Kunsten.nu har under alle omstændigheder skabt en relevant kunstformidling efter man gjorde op med princippet om udelukkende at dække Aarhusområdet – sitet hed Aarhus.nu til at begynde med – og ikke mindst begyndte at dække kunstverdenen bredt frem for udelukkende at beskæftige sig med dét, som man med en lidt underlig betegnelse kalder ”samtidskunst”.

Det sidste er efterhånden blevet synonym med billedkunst udført af yngre kunstnere og idébaserede projekter. Hvis Kopenhagen holder fast i dén filosofi, er det nok sandsynligt, at de henvender sig til et snævert segment af kunstforbrugere.