onsdag den 5. september 2012

Et genfødt cykelløb

For et par dage siden jamrede jeg mig på denne blog over at cykelløbet Vuelta a España tilsyneladende var afgjort - og hvilke ryttere, der ville være placeret på podiet i Madrid på søndag.

Nu nævnte jeg ikke noget om rækkefølgen, som de tre ryttere skulle betræde podiet i; for den detalje fandt jeg faktisk også allerede afgjort, da Joaquin Rodriguez indtil da havde afvist samtlige Alberto Contadors angreb på de stejleste bjerge - og da der ikke er flere enkeltstarter tilbage i løbet, syntes sejren i det store etapeløb givet på forhånd.

Men når der ikke er en enkeltstart, må man vel forvandle en almindelig etape med nogle ret barske knolde til én. Det så i hvert fald ud som om, det var dét Contador gjorde, da det lykkedes ham at komme med i et udbrud, som han kørte væk fra et godt stykke ude på etapen. Og ikke nok med at han kørte fra udbryderne. Han distancerede også Rodriguez, vandt etapen og kørte sig i førertrøjen ved - incl. bonussekunder - at distancere Rodriguez med næsten tre minutter.

Og for ikke det skal være løgn, kørte løbets hidtidige nr. tre Alejandro Valverde sig op på løbets andenplads. Derouten for Rodriguez var således total, og cykelløbet har fået et nyt og et helt anderledes liv.

Fotoet herover er taget fra TV-billedet, da Contador krydsede målstregen, og det signalerer en bunke indestængt raseri, der kommer ud.