søndag den 16. september 2012

Peter Callesen-performance - 'INVOLVER'

Åbningen af udstillingen INVOLVER – Socle du Monde på kunstmuseet HEART i Herning for nyligt, var langt mere kompleks, end man normalt forventer af et ferniseringsarrangement. Som udstillingens titel antyder, er udstillingen bygget op om et antal værker, der hver især inkluderer publikum. Der er altså med andre ord tale om en interaktiv begivenhed.

Publikums deltagelse spillede således også en rolle i forbindelse med billedkunstneren Peter Callesens performance ved åbningen. Her kunne man opleve kunstnere splitternøgen vente på at publikum forsynede et antal syersker med tøjstykker, som de klippede af et andet antal deltagere. Disse tøjstykker blev derefter syet sammen til et tiltrængt sæt tøj til den nøgne kunstner, der således endte forstillingen i et fikst hvidt outfit.

Denne performance var iscenesat i et samarbejde mellem Callesen og design og handelsskolen TEKO, der som bekendt har hjemme i Herning. Jeg filmede nogle videosekvenser af hele denne performance – og disse har jeg nu sammenklippet til en lille dokumentarfilm, der viser forløbet i brudstykker – med håndholdt og rystende kameraføring.