mandag den 4. marts 2013

Interne magtkampe skyld i fyring

En sag kan – og bør – altid ses fra to sider. Jeg kunne forleden dag skrive på blog'en her, at bestyrelsen for Kunsthal Aarhus – tidligere Århus Kunstbygning – havde valgt at afskedige udstillingsbygningens forholdsvist nye kunstneriske ledere Joasia Krysa (billedet) og Vicente Matallana af primært økonomiske årsager.

Det var i hvert fald, hvad man havde meldt ud i offentligheden via bestyrelsens formand Bodil Bach.

Nu har tre hidtidige bestyrelsesmedlemmer – billedkunstneren Hanne Nielsen, billedkunstneren Ole Lindquist og professor Jacob Wamberg – valgt at forlade bestyrelsen i protest over den proces, der er gået forud for fyringen af den kunstfaglige ledelse, som de finder er forankret i en strid mellem tidligere bestyrelsesformand og administrative koordinator Jo Dam Kjærgaard og Joasia Krysa.

De tre – nu tidligere – bestyrelsesmedlemmer udtaler følgende i en fælles pressemeddelelse: ”afskedigelsen bygger på en slet begrundet mistillid, og at den er ødelæggende for den hårdt vundne succes, Kunsthal Aarhus var godt på vej imod. De ansvarlige har ladet en smålig magtkamp overskygge bestyrelsens hovedopgave: at sikre Kunsthal Aarhus’ høje kunstfaglige niveau. En sådan mangel på professionel dømmekraft er ikke forsvarlig, og derfor har vi valgt at forlade bestyrelsen”.