onsdag den 5. november 2014

Neil Young som kunstner


Der er ikke noget nyt i, at musikere, sangere og/eller komponister springer ud som kunstnere. Der er set adskillige eksempler på, at koryfæer inden for rock'en har haft succes med at frembringe det ene mere eller mindre talentfulde værk efter det andet. 

Herhjemme er et oplagt eksempel den koloristforvirrede sanger Johnny Madsen fra Fanø - og for ikke det skal være løgn har hans navnebror med efternavnet Reimar efter sigende også fundet interesse i maleriet. Sikke en fest? 

Internationalt er det nok Bob Dylan, der har vakt mest opmærksomhed - bl.a. med en udstilling på Statens Museum for Kunst. 

For nyligt udgav Neil Young (det øverste billede) en selvbiografi - og dette litterære værk er sandsynligvis den mest ubehjælpsomme livsbeskrivelse, som JEG i hvert fald mindes at have læst. 

Den litterære begrænsning forhindrer dog ikke Young i at udstille som billedkunstner. Aktuelt er det Robert Berman Gallery i Santa Monica, Californien, der udstiller en serie akvareller af Neil Young. 

Kunstnerens fascination for automobiler kommer klart til udtryk i motiverne. Om det er godt eller dårligt, vil jeg ikke komme nærmere ind på; men mon ikke Youngs indflydelse som musiker og sanger har været medvirkende til, at udstillingen er kommet på plads? 

Samme galleri har i øvrigt trompet-ekvilibristen Herb Alpert i sin stald. Alpert har i de senere år haft en vis succes som skulptør.