fredag den 14. november 2014

Udvidelse indvies på Den Frie


"Det hele står og dirrer mellem erindringen om, hvad der var, og forestillingen om det, som bliver. Det er det, der gør Willumsens fredede bygning levende; spændingen mellem de 100 år gamle sale, ny eksperimenterende kunst og nu en moderne udvidelse, der nænsomt føjer sig ind under det bastionlignende fundament"

Citatet er hentet fra Karsten R.S. Ifversens fem-hjertede anmeldelse i dagbladet Politiken af den nye underjordiske tilbygning til Den Frie Udstillings Bygning på Østerbro i København. 

I en supplerende artikel antyder skribenten, at ca. 30.000 mennesker passerer forbi udstillingsbygningen dagligt; og at man gerne ser dette tal som antallet af besøgende på Den Frie - på årsplan. 

Nu har man under alle omstændigheder tilført Willumsens fredede bygning en ekstra dimension ved at udgrave krybekælderen under udstillingsbygningen og her indrette nye udstillingsrum samt caféfaciliteter blandt meget andet. 

Arkitekten bag den omfattende tilbygning er Bente Lange, som kender Den Frie ud og ind, og i forbindelse med åbningen af tilbygningen udtaler hun til Politiken: "Den Frie er blevet en fin gammel hvidhåret dame på en moderne scooter". 

I øvrigt åbner Den Frie samtidigt med indvielsen af tilbygningen en udstilling med den engelsk/amerikanske konceptkunstner Susan Hiller (det lille billede). Denne udstilling er blevet omtalt på den internationale kunstportal Artdaily, så der er fokus på Den Frie i disse dage - også på globalt niveau.