fredag den 2. december 2016

Willumsen og vægfarverne

"ARoS' radikale tilføjelse til denne nutidsradikaliserede Willumsen-fortolkning er især en række sale, hvor værkerne er sorteret efter farver og vises på komplementært pangmalede vægge. Pink billeder på gule vægge, gule billeder på pink vægge, røde og grønne på samme måde. Det er et radikalt valg, for de nærmest fluorescerende vægfarver både forstærker maleriernes farver og truer med at tage overhånd og nærmest suge energi ud af dem. Det er i hvert fald et vildt og vovet vægfarvevalg, for nu at parafrasere udstillingens titel. Men jeg kan godt lige forsøget."

Som hos andre anmeldere har Mette Sandbye i Weekendavisen sat et vist fokus på de rum, der er malet i heftige nuancer i forbindelse med J.F. Willumsen-udstillingen på ARoS i Aarhus. 

At disse vægfarver på samme tid forstærker maleriernes farver og suger energien ud af dem, har jeg lidt svært ved at se sammenhængen i; men ikke desto mindre er det en god og præcis beskrivelse, Sandbye leverer i avisen, og udstillingen er bestemt seværdig!