onsdag den 6. september 2017

Dali ikke fader til spansk kvinde

For nogen tid siden kunne jeg berette her på blog'en om en ganske bizar og... Ja, nærmest surrealistisk sag, hvor en 61-årig kvinde ved navn Pilar Abel påstod, at hun var datter af den verdensberømte, surrealistiske kunstner Salvador Dali (billedet). 

Det gik så vidt, at hun gennem retten fik udviklet en tilladelse til, at Dalis jordiske rester blev udsat for en DNA-test, som skulle bevise, at Dali er Abels far. 

Det hele har sit afsæt i, at Abels mor på et tidspunkt arbejder hos Dali, og Abel påstår at moderen har erklæret, at Dali er hendes biologiske far. 

For nogle måneder siden blev kunstnerens lig så tilvejebragt fra det sted, hvor han ved sin død i 1989 blev stedt til hvile, og her havde man mulighed for at udtage DNA, og det er den undersøgelse, som nu har dementeret, at Dali er far til Pilar Abel, som nu kan se frem til en større regning fra fonden, som administrerer boet efter Dali. 

Det er nok ikke helt omkostningsfrit at sætte sådan en proces i gang; men måske havde hun en bagtanke med sit projekt, da boet efter Dali er i besiddelse af værdier af en anseelig størrelse. 

Salvador Dali var barnløs i sit ægteskab med fru Gala, og denne status står altså ved magt.