torsdag den 27. februar 2020

Auktion med fokus på Albert Mertz

Albert Mertz: 'Åben og lukket', 1988, olie på lærred. Vurd.: 15.000-20.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen)

Andetsteds på blog'en her kan man læse om et salg hos auktionshuset Bruun Rasmussen vedrørende et værk af C.W. Eckersberg. 

Jeg kan tilføje, at maleriet er solgt til et dansk museum, og det er altid glædeligt, når væsentlige kunstværker havner i en offentlig samling, som aktuelt museet Davids Samling, der er beliggende på adressen Kronprinsessegade 30 i København. 

Næste fysiske auktion med kunst som tema hus Bruun Rasmussen finder sted d. 3. og 4. marts i auktionshuset i Bredgade - ligeledes i København, og her sætter man meget passende fokus på Albert Mertz, som blev født for 100 år siden.

 Auktionshuset markerer på den måde kunstneren om hvem Mette Højsgaard i Weilbachs Kunstnerleksikon blandt andet skrev: "Fællesnævneren for Mertz' er opgøret med det traditionelle kunstbegreb. Samtidigt giver hans ukonventionelle og alsidige arbejdsmetoder ham en helt speciel plads i  dansk kunsthistorie"

Albert Mertz, der i årene 1979-1990 fungerede som professor på Det Kgl. Danske Kunstakademi, døde dagen før nytårsaften 1990.