onsdag den 15. april 2020

Genåbning af museer - lige til højrebenet?

Moesgaard Museum ved Aarhus er som andre museer tvunget til at holde lukket indtil d. 11. maj

”Vi er vant til at håndtere tilstrømning af publikum, og de enkelte museer vil med billet- og adgangssystemer kunne regulere antallet af gæster, så vi hele tiden overholder myndighedernes retningslinjer. Vi hører også allerede fra museerne, at de får henvendelser fra skoler, som gerne vil benytte museernes tilbud, nu hvor børnene er tilbage i skole. Så ja, vi vil meget gerne igen tilbyde danskerne, både børn og voksne, adgang til museernes skatkammer af kultur, viden og oplevelser. En genåbning af de danske museer kan gøres enkelt og sikkert og ligger efter min mening lige til højrebenet.”

Ordene er udtalt af formanden for Organisationen af Danske Museer og direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, i et interview, der blandt andet er blevet bragt i portalen Kulturmonitor, og netop genåbningen af museer - herunder kunstmuseer - har været et ret underbelyst tema i diskussionen om corona-virus, som er det, stort set, eneste, der bliver talt og skrevet om for tiden. 

Jeg har længe undret mig over, at byggemarkeder og dagligvarebutikker kan holde åbent, blot de har nogle strimler på gulvet og nogle flasker afspritningsvæske placeret ved indgangen modsat museer. 

Det kan man undre sig over i samme moment som Museum Jorns direktør, Jacob Thage, har haft et debatindlæg i Politiken, hvor han byder skoleklasser velkommen på museet i massevis.