torsdag den 17. april 2008

Horsens - en by i Jylland




Horsens: I midten ses Horsens Borgerlige Skyttelaugs klubhus i det nordøstlige hjørne af Carolinelundsparken. Nederst ses et miljø fra Midtbyen. Her lå for ikke så længe siden en cykelforretning, hvilket også kan anes på det overmalede skilt. Nu fremstår facaden minimalistisk i en periode, indtil en anden entrepanant karakter skaber et nyt billede på Beringsgade.

Horsens er under forandring. Der rives ned og bygges nyt - akkurat som man ser det i andre mellemstore provinsbyer. Det virker blot lidt påfaldende, når man ikke besøger byen hver dag.

I dag var jeg på besøg på Horsens Kunstmuseum for at tage et vue på en udstilling, der faktisk ikke endnu er åbent. Museet er netop blevet udvidet og fremstår i dag som et væsentligt af slagsen. Rummene er store, lyse og kvalificerede i forhold til dén samtid, de fungerer i - og ikke mindst samtidens utallige kunstneriske udtryk. Det øverste billede er en udendørs detalje fra kunstmuseet, hvor en lettere anløben Opel Astra er kommet til at spille en ikke ringe rolle.