søndag den 13. januar 2013

Keramik og plakater på Silkeborg Bad

Lørdag d. 12. januar åbnede to udstillinger på KunstCentret Silkeborg Bad. Den ene viser værker af keramikeren Lone-Lotte Janns om hvem Lisbeth Tolstrup skriver i kataloget: ”Efterhånden har det sarte porcelænsagtige indtryk fortaget sig til fordel for en kraftfuld styrke, der trækker spor fra jorden som det foranderlige råmateriale, der nok udgør essensen i stentøjet, men som også leder direkte ind i de enkelte figurer. Nu står de så der, de mange arbejder, konstruerede, formede og bearbejdede i hver deres forløb af processer, der nok er styrede, men samtidigt båret af respekten for den organiske tilfældighed, der i sidste ende er afgørende for selve udtrykket”.

Udstillingen, som har fået titlen ’Hånd om leret’, kan ses i Silkeborg Bads såkaldte langsal på 1. sal frem til d. 1. april.

I Søjlesalen åbnede samtidigt en plakatudstilling. Det er en udstilling med titlen ’To be human’. Udstillingen er glimrende, selv om, de mange uhomogene plakater fremstår lidt kaotiske i helheden. På trods af titlen er det svært at få øje på den røde tråd i kaos’et.

Der er til gengæld udgivet et fint lille katalog, der måske kan give publikum lidt bistand med at finde hoved og hale i de mange udtryk. Skulle der alligevel blevet pirret til læserens nysgerrighed, kan man læse mere på Silkeborg Bads hjemmeside

Herover er gengivet et eksempel på en af de mange plakater med et tydeligt politisk budskab. Teksten i nederste højre hjørne refererer til en ”Andres Behring Breivik, OSLO, 22-07-2011”. Det er således ikke Norge som sådan, der hentydes til i den utvetydige signalering. Andrzei Blazejczyk fra Polen er kunstneren bag denne plakat (foto fra kataloget).