søndag den 6. januar 2013

Tast - Gundorf - Kjær


Kunstsæsonen er nu skudt i gang – og i Ikast åbnede i weekenden 5.-6. januar to udstillinger i henholdsvis Kunstpakhuset og i Galleriet Jørgen Østergaard.

For nyligt havde jeg mulighed for at skrive et par sætninger om kunstneren Steffen Tasts nyudgivne bog, og netop Tast er en af hovedpersonerne i forbindelse med udstillingen ’TAST – GUNDORF – KJÆR’, der på en sjælden måde inkluderer rummene i Kunstpakhuset.

De tre kunstnere er forskellige, selv om de til tider har nogle fælles referencer. Jeg vil især hæfte mig ved Frode Gundorf Nielsens lyd og lysinstallationer, som ganske vist fremstår som fem selvstændige enheder på udstillingen; men alligevel i bogstavelig forstand spiller sammen. Hvordan det foregår, kan man få et indblik i herover – men optimalt set skal værkerne opleves live.

Steffen Tasts indslag består af fire omfattende installationer, der inkluderer diverse høj- og lavteknologiske materialer. Gundorf og Tast deler rum, og det fungerer fantastisk.

Bruno Kjær arbejder med et bogtema; men dog i Kunstpakhusets forreste rum. Her er temaet bl.a. brændte bøger – og dette giver jo nogle uhyggelige associationer – ikke mindst i kraft af en titel som ’Dr. Wolfgang Hermann’s Liste’