mandag den 14. januar 2013

"Tigermaleren" i Kunst for Tiden

I november deltog jeg i en optagelse til senere udsendelse i programserien Kunst for Tiden, der bliver vist på TV-stationen SRTV, som er en del af det regionale net under TV 2 og DR. Det vil sige, at publikum med adgang til disse programmer (kanal 41 for abonnenter af Boxer-TV) har mulighed for at se tre gange en halv time med mig som hovedperson, når optagelserne bliver sendt.

I mellemtiden er der dog blevet optaget andre programmer med forskellige danske kunstnere – og én af dissse er maleren Uffe Christoffersen, som fortæller om sit forhold til billedkunst og om, hvordan han i sin tid kom i gang og blev optaget på kunstakademiet.

Han fortæller også om, hvordan han og hans kone, maleren Annette Hoff-Jessen, for 23 år siden flyttede til Sydfrankrig og dér genopdagede lyset og farverne. Netop det koloristiske er noget Christoffersen går meget op i, når han arbejder på sine malerier med sit altoverskyggende motiv, tigeren, der dog i Christoffersens udgave ofte rummer alle andre farver end de gængse.

Uffe Christoffersen er tidligere medlem af kunstnersammenslutningen Violet Sol og udstiller nu med sammenslutningen Corner, som de seneste år har haft udstillingsbase på Sophienholm i Lyngby.

For dem, der ikke er i stand til at fange signalet fra SRTV lægges Kunst for Tidens programmer ud på nettet og netop udsendelsen med Uffe Christoffersen kan ses HER>

På billedet ses Uffe Christoffersen sammen med Kunst for Tidens programvært Kirsten-Marie Hedeland.