mandag den 26. august 2013

Grafisk Metamorfose og litauisk skulptur på Silkeborg Bad


Indtil d. 1. december kan man se og opleve en interessant udstilling med værker af billedkunstneren Steen Rasmussen på KunstCentret Silkeborg Bad, og lige så længe viser Silkeborg Bad en udstilling med et antal billedhuggere fra Litauen.
 
De fleste, der har en berøring med den danske kunstscene vil sikkert betegne Steen Rasmussen som grafiker, men denne benævnelse vil, hvilket man kan overbevise sig om på den aktuelle udstilling, være ret begrænsende, da Rasmussen i de senere år i langt højere grad har udfordret udstillingsrummene de steder, han har udstillet frem for udelukkende at vise grafiske arbejder.
 
På trods af, at der faktisk findes et antal grafiske værker af Steen Rasmussen på udstillingen ’Grafisk Metamorfose’, er det den poetiske og visuelt overbevisende installation ’Ekko’ fra 2013 (billedet øverst), der udgør udstillingens store højdepunkt. Den lader sig ikke umiddelbart beskrive, så derfor skal opfordringen herfra være, at man besøger Badet og oplever installationen ved selvsyn.
 
Samtidigt er det godt at se, at Silkeborg Bads parkanlæg i de senere måneder har været brugt som udstillingsrum for skulpturer. Således også i forbindelse med ’Tradition and New’, der viser værker af en håndfuld billedhuggere fra Litauen.
 
Disse bliver dog tillige præsenteret i Badets såkaldte Langsal med værker på væg og gulv. Der var fernisering på de to udstillinger lørdag d. 24. august – og ved den lejlighed opførte performancekunstneren Benas Šarka en dramatisk performance i dels kunstcentrets park og dels i Panoramasalen med Ørnsø som spektakulær baggrund.