lørdag den 31. august 2013

'Livstegn' åbnet på Højbjerg Bibliotek






”Aarhus er en provinsby, som nægter at tage provinsen på sig. Aarhusianerne ved godt, at resten af landet ikke ser Aarhus, som man gør i Østjylland. Derfor kan man godt både have mindreværdskomplekser og storhedsvanvid indadtil”
 
Citatet stammer fra et indlæg i dagbladet Politiken, hvor avisens nye kulturredaktør Rune Lykkeberg eksponerer nogle tanker om Aarhus – og disse tanker har vi fra nabobyerne tænkt i årevis – så ikke noget nyt under solen dér.
 
Årets festugeudstilling i Aarhus, der præsenterer et større antal kunstnere på Højbjerg Bibliotek, tager i år afsæt i emnet ’Livstegn’, som tillige udgør udstillingens titel.
 
Udstillingen åbnede med en hyggelig fernisering på biblioteket d. 30. august, og når sommeren begynder at rinde ud, er det såmænd glædeligt, at man kan fejre efterårets snarlige komme med en udstilling, der i dén grad viser, hvad kunstnere kan levere, når de bliver begavet med et tema.
 
Faktisk oplever man ofte, at kunstnere så at sige forlader det vante fokus i en sådan sammenhæng, og det er sikkert sundt nok til en forandring.