onsdag den 25. september 2013

Dylan - og jernet

Det har sandsynligvis ikke forbigået nogens opmærksomhed, at sanger og sangskriver Bob Dylan i de seneste år har suppleret sin musikkarriere med en karriere som billedkunstner?

Det hele startede offentligt med LP’en Self Portrait tilbage i de senere 60’ere, hvor Dylan’s selvportræt prydede coveret, og for ikke det skal være løgn, har man netop udgivet CD’en Another Self Portrait (1969-1971) – endnu en gang med et værk af kunstneren på forsiden.

For nogle år siden udstillede Dylan malerier på Statens Museum for Kunst – og nu har han kastet sig over skulpturen som kunstnerisk medie.

Dylan er fascineret af jern – og et antal jernporte vil blive udstillet i perioden 16. november 2013-25. januar 2014 i Halcyan Gallery i London. ”Jeg kommer fra et jernmalmland, hvor man kunne lugte det og indånde det hver dag”, udtaler His Bobness i forbindelse med sit virke med svejse-apparat og jernfragmenter.

Bob Dylan spiller i øvrigt med sit band i Falkoner Salen i København d. 15. og 16. oktober. Begge koncerterne er for længst udsolgt.