onsdag den 28. august 2019

Udstillinger i september

Douglas Gordon: 'Phantom', 2011, videoinstallation med lyd (pressefotoARoS Aarhus Kunstmuseum)

'Sense Me': Anne Patterson: Pathless Woods', 2017 (fotoTrapholt/Daniel Perales)

Der optræder fire udstillinger på min interne liste over begivenheder, der skal anmeldes i september måned: 

Den første er en udstilling med skotske Douglas Gordon på ARoS, som i pressemeddelelsen skriver, at "Gordon er en af nyere tids vigtigste videokunstnere og en pioner inden for moderne videokunst". Udstillingen åbner d. 7. september. 

Så handler det om sanseudstillingen med den sigende titel 'Sense Me' på Trapholt i Kolding. Denne udstilling ligger i forlængelse af sidste års store satsning 'Eat Me', og den kan ses på museet i Kolding fra d. 12. september 2019 til d. 1. juni 2010. 

Museum Jorn i Silkeborg byder senere på måneden ind med en udstilling, jeg netop har fået en introduktion til af Christian Kortegaard Madsen, som er kurator på 'Art Strikes Back - from Jorn to Banksy', og netop denne udstilling sætter et større antal internationale kunstnere i kollision med Asger Jorns såkaldte modifikationer, som aktuelt bliver en del af en kunstnerisk strategi, der i dag kaldes "détournement", som betyder forvrængning eller fordrejning. 

Blandt de mange kunstnere, der kan opleves på denne stort anlagte visning, som Kortegaard har arbejdet på næsten 24/7, siden han blev ansat på museet for et halvt års tid siden, bør nævnes - foruden Banksy - Ai Weiwei, Barbara Kruger, Richard Prince, Joan Miró, Martin Kippenberger og mange andre. 

På Kunsten i Aalborg åbner sidst på måneden en udstilling med den tyske samtids- og konceptkunstner Carsten Höller. Denne udstilling rummer nogle muligheder, som jeg vil vende tilbage til på siden her på et senere tidspunkt. 

Udstillingen, der får titlen 'Behaviour', kan ses på museet i Aalborg fra d. 26. september 2019 til d. 23. februar.