mandag den 21. oktober 2019

Forventning til særudstilling på Moesgaard

Afstøbning af person fanget i flugten fra Vesuvs udbrud (pressefoto: Moesgaard Museum)

"I 79 e. Kr. gik vulkanen Vesuv i udbrud og pumpede eksplosionsagtige bølger af vulkansk aske og sten ned over Napolibugten. Borgerne i byerne Pompeji og Herkulanum og de omkringliggende landlige bosættelser blev ofre for udbruddet, der blev opfattet som verdens undergang. Fastfrosne øjebliksbilleder af de blomstrende byer og ofrene stivnet og størknet i rædsel på flugt fra brændende lava og støv har lige siden udgravningerne af byerne begyndte i 1592 og de videnskabelige undersøgelser startede i 1700-tallet, tiltrukket sig verdens opmærksomhed, og ruinerne efter byerne er blevet besøgt af millioner af turister"

Linjerne herover er en del af formidlingen omkring udstillingen 'På vej mod katastrofen - Pompeji og Herkulanum', som åbner på Moesgaard Museum d. 6. november. 

I udstillingen vil man kunne se genstande fra Pompeji og Herkulanum, som ikke tidligere har været vist uden for Italien. 

Hvis man skal sætte sine forhåbninger til denne udstilling i forhold til de seneste særudstillinger på Moesgaard, bliver man ret forventningsfuld, da disse udstillinger alle har nået en ekstrem kvalitet i såvel historisk beskrivelse som i iscenesættelse. 

Jeg glæder mig i hvert fald til at se og anmelde udstillingen, der kan ses på Moesgaard Museum syd for Aarhus frem til d. 10. maj 2020.